Haardhout koop je in Ruurlo

Haardhoutstammen voor de doe-het-zelver. Zelf zagen. Zelf kloven.


Diverse soorten loofhoutstammen rechtstreeks geleverd vanaf projecten bij u thuis. Afname + 30 ton.

Houtsoorten en afmetingen
Gemengd loofhout bestaand uit Inlands Eik, Beuk, Amerikaanse Eik en Berk en Accacia Diameter 10 < 50 cm Lengte 2.30 < 2.50 m
Let op: het hout is nog niet gedroogd! Machinaal brandhout is van een andere kwaliteit en daarvoor hanteren we ook andere prijzen.

Afwijkende maten, soorten of andere wensen?
Informeer naar de mogelijkheden via, info@houthandelvipo.nl of bel 0031 06 54770373. Bij Vipo BV is het mogelijk vooraf aan te geven welk houtsoort u het liefst heeft. Onze vaste transporteurs zien er bij het laden van de boomstammen op toe dat conform uw wens de vracht wordt geladen.

Afkomst
Vipo bv werkt in heel Nederland en een groot deel van Duitsland, voornamelijk met FSC en PEFC gecertificeerd hout.

Prijs per ton
De vrachten worden altijd gewogen op de weegbrug of door het weegsysteem op de vrachtwagen, zodat u exact betaald wat u krijgt. U kunt contant afrekenen met de transporteur en u ontvangt hiervan achteraf een factuur.

Hoeveel kuub gekloofd hout kunt u uit een ton halen?
1 ton gemengde stammen is gelijk aan circa 1,7-2 kuub gekloofd en gestapeld hout.

Schoon stoken
Schoon stoken in een houtkachel zonder uitstoot van fijnstof, dat valt nog niet mee. Schoon stoken kan feitelijk ook niet. Daarbij komt dat een groot aantal andere factoren een rol spelen o.a. het houtsoort en of het “nat” hout of droog hout is. Bestel daarom uw hout tijdig zodat het hout de kans krijgt om te drogen.

Ook de techniek van het stoken beïnvloedt de uitstoot. De ene persoon stookt beter dan de ander. Voldoende hout, goed doorstoken in het begin, snel een hoge verbrandingstemperatuur nastreven, het zijn allemaal dingen die u vanzelf leert. Als u wilt weten of u goed en schoon stookt, moet u even naar buiten gaan als de kachel brandt. Als u geen rook ziet en ruikt, dan stookt u goed.
Dit is een website van Krachtig Media